Danmark støtter op om SAS – vil øge sin aktiepost og afskrive milliardgæld

Danmark støtter op om SAS – vil øge sin aktiepost og afskrive milliardgæld

Danmark vil støtte det kriseramte luftfartsselskab SAS og overvejer at øge sin ejerandel på op til 30% samtidig med, at staten afskriver gæld på 3,5 mia. kr. Den danske finansminister kom med denne meddelelse fredag formiddag, efter at Sverige tidligere på ugen besluttede at stoppe støtten til SAS med ny kapital og i sidste ende trækker sig ud som aktionær.

– Det er åbenbart, at SAS befinder sig i en vanskelig situation, og det er vigtigt at sige, at SAS er et selskab med meget stor betydning for det danske samfund ved at bringe Danmark og danskerne ud i verden og omvendt. Samtidig har SAS meget stor betydning for blandt andet Københavns Lufthavn. Vi fra dansk side er klar til at hjælpe SAS med den plan, der skal få dem tilbage på sporet, og er parat til at eftergive gæld for cirka 3,5 milliarder kroner, samtidig med at vi fortsat vil have en betydelig dansk ejerandel i SAS. Vi forestiller os en andel på mellem 2 og måske op mod 30 procent for at sikre danske interesser bedst muligt, sagde den danske finansminister Nicolai Wammen (S).

I løbet af ugen har SAS’ fremtid har været uvished, efter at Sveriges erhvervsminister tirsdag meddelte, at Sverige ikke vil tilføre mere kapital til luftfartsselskabet, og at Sverige ikke ser sig som en langsigtet aktionær. Da Sverige og Danmark i øjeblikket er de største enkeltaktionærer med en andel på 21,8 procent hver, lægger det pres på Danmark for at få landet til at træffe en beslutning om sin rolle i flyselskabet fremover. Norge trak sig ud som aktionær i 2018.

KILDENews Øresund
Tidligere artikelStockholms internationale lufthavn Arlanda advarer om lange køer til sommer
Næste artikelHver fjerde svensk dyrebonde planlægger at mindske produktionen