Københavnerne dropper fortsat rejser med kollektivtrafik

I København er indbyggerne stadig ikke tilbage i busser og metro, i normal udstrækning, efter coronapandemien ramte. Det viser tal fra Metroselskabet, som driver metroen, og Movia, som kører bybusserne, har lagt frem. Der mangler stadig næsten hver tredje passager. Det skriver TV2 Lorry.

 I midten af august var antallet af passagerer i metroen 25-35 procent mindre end normalt og ca. 60 procent af det normale antal passagerer rejste med bybusserne. Bybusserne har visse begrænsninger for, hvor mange passagerer de kan modtage. Transportfirmaerne mener, at en tilbagevenden til normal rejse med offentlig transport i København kan tage flere år efter coronapandemien er forbi.

Metroselskabet spår at passagernedgangen kommer til at mærkes i op til fem år. Også Movia tror at en normalisering kommer til at trække ud, men samtidig har de kunnet se at passagererne er vendt hurtigere tilbage til bustrafikken, end hvad de først troede, og at deres tab af indtægt bliver mindre end de havde regnet med. Biltrafikken i København er derimod vendt tilbage til næsten normale niveauer, oplyser Vejdirektoratet til TV2 Lorry.