Coronavirus får svenske og danske virksomheder til at lukke ned i Kina

Danske, svenske og udenlandske virksomheder har sat aktiviteterne i Kina på pause. Blandt andre GN Hearing har midlertidigt lukket fabrikken i Xiamen. Foto: GN Hearing

Den voksende bekymring for coronavirus har fået globale virksomheder til at lukke aktiviteter og produktion midlertidigt ned.

Nogle af dem er skoproducenten Ecco, fødevareproducenten Danish Crown samt den danske høreapparatsproducent GN Hearing, som onsdag i sidste uge valgte at lukke deres fabrik i Xiamen i Sydkina midlertidigt efter et konstateret tilfælde af coronavirus blandt fabrikkens 100 ansatte.

Det meddeler selskabet over for MedWatch.

Udover GN Hearing har svenske Ikea og H&M valgt at lukke deres henholdsvis 30 og 45 butikker i Kina midlertidigt. Også europæiske og amerikanske virksomheder såsom Apple, McDonald’s, Starbucks, Citroen, Peugeot og Tesla har valgt at stoppe deres aktiviteter i Kina.

Coronavirussen har indtil videre smittet 9.809 personer i Kina og kostet 213 dødsfald. Det meddelte Reuters i fredags på baggrund af seneste oplysninger fra de kinesiske myndigheder. Virussen brød ifølge WHO ud den 31. december 2019. (News Øresund)