Dansk biografkæde satser på Skåne

Billedet viser Nordisk Films biograf i Trøjborg i Aarhus. Foto: Wikimedia

Den største biografkæde i Danmark og Norge, Nordisk Film Biografer, udfordrer nu Filmstadens position som dominant på det svenske biografmarked. I foråret åbner en ny biograf i indkøbscentret Mobilia i Malmø. Der er allerede en biograf i Uppsala.

Det danskejede Nordisk Film Biografer har i alt 43 biografer i Danmark og Norge, og virksomheden begynder nu en satsning på det svenske marked. I foråret åbner en helt ny biograf med fem sale i indkøbscentret Mobilia i Malmø, skriver Sydsvenskan. Der er også planer om at åbne en biograf i Stockholmområdet. Virksomhedens målsætning er på sigt at overtage 15 procent af det svenske biografmarked, skriver avisen.

På det svenske marked ejes størstedelen af alle biografer af Filmstaden, som ejes af AMC Theatres, som har den kinesiske film- og biografvirksomhed, Dalian Wanda, som hovedejer.

Nordisk Film Biografer præsenterer sig som en biograf, som giver biografbesøgende kvalitetsfilm til stor bekvemmelighed. Da virksomheden åbnede deres første biograf i Uppsala i december 2018, var virksomheden den første i Sverige, som kunne tilbyde filmoplevelser med 4DX-teknologi, hvilket indebærer, at besøgende oplever forskellige effekter såsom vindpust, vandstænk mm. under filmvisningen. Formålet er at give realistiske oplevelser af vejrfænomener og bevægelser i filmen.
– Vi ønsker at løfte det svenske biografmarked og skabe nye attraktive muligheder for de svenske biografbesøgende, sagde John A. Tønnes, direktør i Nordisk Film Biografer, dengang i en pressemeddelelse.

Ifølge Nordisk Film går hver svensker i gennemsnittet i biografen 1,6 gange pr. år, mens det tilsvarende tal i Danmark og Norge er 2,4 gange pr. år. Virksomheden ejes af den danske mediekoncern Egmont, som også ejer flere aviser, tv-kanaler, onlinespil mm. i Norden. (News Øresund)